HUI-MAA-retkellä oli huiman hauskaa

HUI-MAA-retkellä oli huiman hauskaa

Juvan ja Rantasalmen Kehitysvammaisten Tuki ry:n  porukat tekivät päivän retken Joroisiin  lauantaina 13.10.2018. Retken mahdollisti osaltaan Kult-Rinki-hanke, joka maksoi bussimatkan Rantasalmi -Juva – Joroinen ja takaisin. Kult-Rinki on Savonlinnan Seudun Kolomonen ry:n hanke ja se saa leader-tukea Euroopan maaseuturahastosta.

Bussi lähti Rantasalmelta aamulla klo 9 aikaan ja Juvan kautta köröteltiin ”Savon Pariisiin” Joroisiin, jossa oltiin  klo 10 aikaan. Ensin tutustuttiin Joroisten uuteen  HUI-MAA-ulkoilmapuistoon, jossa oli monenlaisia liikuntavälineitä ja aktiviteetteja. Puiston kruununa oli kiipeilytorni (Eiffel), johon meidän porukoista vain Nykäsen Jasmin Rantasalmelta taisi uskaltautua!  Sää suosi matkalaisia – oli tietysti jo vähän syksyisen viileää, mutta onneksi sade pysyi poissa.

20181013_103217
Osku ja Veli-Pekka näyttävät mallia kiipeilytelineessä

Lounastauko pidettiin Jari Pekassa, minkä jälkeen lähdettiin tutustumaan paikalliseen Muurinkosken palvelutaloon. Siellä meitä odottivat iloiset Muurinkosken asukkaat ja hoitajat, ja heidän kanssaan pidettiin päivätanssit. Haitarimusiikin tahdissa mentiin jenkat, polkat, valssit ja tangot. Ja sitten juotiin päiväkahvit ja rupateltiin.  Kylläpä oli mukavaa.

20181013_132553
Jalalla koreasti Muurinkosken lattialla
20181013_110030
Iloiset tytöt Jasmin, Riitta ja Jasmin. Riitta Kärkkäinen edusti Kult-Rinki hanketta

Sitten olikin aika sanoa kiitokset Muurinkosken väelle ja valmistautua kotimatkalle Vesa Virran ohjastamalla bussilla. Juvan KV tuki ry:n puheenjohtaja Seija Kähärä kiitti kaikkia osallistujia ja Kult-Rinki hankkeen projektikoordinaattori  Riitta Kärkkäistä, joka oli matkaoppaana koko matkan ajan ja osallistui päivän ohjelmaan. Juvalaiset ja rantasalmelaiset kiittävät hyvästä yhteistyöstä!

Lisäkuvia  löytyy  Kuvia-valikon alta!