Jyväskylän reissussa mukana 3.8.2019

Matkan ei tarvitse olla merten yli eikä maailman ääriin, jotta se olisi sykähdyttävä. Matka Juvalta Jyväskylään ja takaisin elokuun lauantaina oli huisin mukava! Se johtui siitä, että meillä oli niin hieno porukka, mukavaa yhdessäoloa ja ohjelmaa. Sää oli vaihteleva, mutta aurinko kurkisteli aina sopivasti, jolloin mieli entisestään parani 🙂

Juvalta lähdimme aamulla klo 8.30. Meitä oli 26 matkalaista, joita Bussiyhtiö Virtalines/Vesa Virta kuljetti Virtasalmi-Pieksämäki-reittiä Jyväskylään. Ensin pysähdyimme Vaajakoskelle Puttipajaan, jossa oli myynnissä monenlaisia matkamuistoja, kynttilöitä, koruja, lasitavaroita ym. Sieltä siirryimme pienen matkan päähän Pandan tehtaan myymälään. Siellä kävikin kuhina, kun päästiin karkkihyllyjen äärelle. Makeaa evästä löytyi jokaiselle.

Makeiset säästettiin kuitenkin myöhemmäksi, sillä klo 12 aikaan meille oli varattu ruokailu Viherlandian Eeden-ravintolassa. Söimme herkullisen lounaan, minkä jälkeen kierreltiin ihmettelemässä paikan viher- ja kukkaloistoa. Oli myös hauskaa seurata  Kalle ja Roosa-papukaijoja, jotka viihdyttivät katselijoita omilla tempuillaan. Roosa sanoi monta kertaa meille TERVE.

20190803_125805
Veli-Pekka tekee tuttavuutta Roosa-papukaijan kanssa

Seuraavaksi siirryttiin Harjun vesilinnan näkötorniin. Vähän mietittiin, että jaksaako bussi viedä meidät niin ylös mäelle vai joudutaanko työntämään bussia. Se pelko oli kuitenkin turha, sillä bussi kiipesi varmasti Harjun mäelle. Siellä tutustuimme ensin Luontomuseoon, missä oli esillä Suomen luonnon kivilajeja, eläimiä ja kasvillisuutta. Päiväkahvit ja herkulliset vohvelit nautittiin Vesilinnan ravintolassa. Muutama kävi tornin yläkerroksissa ihailemassa Jyväskylän huikaisevia maisemia.

Ja taas lähdettiin liikkeelle – nyt oli vuorossa Laajavuori ja siellä Scandic Hotelli Laajavuoren palvelut. Muutama meni kylpylään,  joku kierteli lähimaastossa ja osa siirtyi keilaamaan. Keilaradoilla kävi huiske ja Kirsti pisti parastaan ja teki neljä täyskaatoa 💪.   Mutta kaikki muutkin olivat tosi taitavia.

20190803_164128

Laajavuoresta lähdettiin pois klo 17 maissa. Matkanjohtajamme Marita jäi kyydistä pois Jyväskylässä, ja heitimme hänelle haikeat jäähyväiset. Vielä kävimme tankkaamassa kuka mitäkin Vaajakosken ABC:llä, ennen kuin bussin nokka käännettiin kohti Juvaa.  Kyllä oli mukava reissu, mutta ainahan kotiinkin on kiva palata.  Jotta pääsee taas uudelle reissulle 🙂

Kiitos kaikille tosi antoisasta matkasta ja mahtavasta seurasta!

Riitta

p.s. lisää kuvia reissusta löytyy, kun klikkaat kansikuvan alta  KUVIA-otsaketta