Kokkikurssista hyötyä ja iloa

Juvan Kehitysvammaisten Tuki ry:n järjestämä kokkikurssi on saanut alkunsa vuonna 2010  järjestetystä kokkausillasta ja jatkunut siitä saakka keväisin ja syksyisin  iltakurssina.  Alussa kurssia veti opettaja Johanna Virtanen ja vuoden 2014 syksystä lähtien ProAgrian kotitalous- ja järjestöasiantuntija Mervi Kukkonen.

Kokkikurssi on ollut hyvin suosittu. Kerran kuukaudessa  torstai-iltaisin kokoontuu 10 – 15  innokasta  kurssilaista Etelä-Savon Ammattiopiston (Esedu) Juvan yksikön keittiötiloihin  opiskelemaan ruoan laittoa, leipomista, kattausta ja siinä sivussa ravintotietoutta. Useilla osanottajilla on avustajat mukana.  Kurssi alkaa klo 16.30 ja päättyy klo 18.30 tai klo 19.00.

Kursseilla ollaan vuoroin keittokauha, paistilasta  tai kaulin kädessä: tehdään hyvää perusruokaa, välillä juhlavampaa ruokaa,  ja välillä leivotaan suolaisia ja makeita herkkuja. Eikä tietysti unohdeta salaatteja. Aherruksen kruunaa yhteinen ateriahetki omien aikaansaannosten parissa.   Lopuksi on vielä laitettava paikat kuntoon ja siivottava jäljet. Yhdessä on mukava opetella keittiötaitoja,  ja samalla  opitaan myös vuorovaikutustaitoja.

Kokkikurssitoimintaa   avustaa osaltaan OK-opintokeskus.

20150404_114452
Esa Kykkänen, Veli-Pekka Oinonen ja Esko Pöyhönen kokkauspuuhissa. Ohjaaja Anneli Varjus seuraa vierestä.