Juvan Kehitysvammaisten Tuki ry täytti 30 vuotta

Juvan Kehitysvammaisten Tuki ry juhli 30-vuotista taivaltaan 29.11.2014 juhlavasti: Juhla aloitettiin kirkkokonsertilla, jossa esiintyivät tangokuninkaalliset Johanna Debreczini ja Jouni Keronen.  Konsertti oli kaikille avoin ja  n. 260 henkilöä oli kuulemassa kauniita ja herkkiä joululauluja.

kirkkoyleisötangokuninkaalliset

Konsertin jälkeen yhdistyksen väki ja kutsuvieraat siirtyivät Juvan seurakuntatalolle, jossa nautittiin ensin kakkukahvit ja sen jälkeen vietettiin juhlaa puheiden, onnitteluiden, muisteluiden ja kehitysvammaisten oman ohjelman merkeissä.

Tervehdyspuheen piti yhdistyksen puheenjohtaja Seija Kähärä. Hän valotti puheessaan yhdistyksen historiaa todeten, että  30 vuotta sitten tukiyhdistyksen tavoitteet olivat hyvin samansuuntaisia kuten tänäkin päivänä: termit vain ovat  uudistuneet – vertaistuen saaminen, virkistystoiminnan järjestäminen, edunvalvonnasta huolehtiminen, sidosryhmäyhteistyö. Seija Kähärälle luovutettiin juhlassa tukiliiton hopeinen ansiomerkki ansiokkaasta toiminnastaan yhdistystyössä.

seija
Puheenjohtaja Seija Kähärä

Juhlapuheen piti Kehitysvammaisten Tukiliiton aluekoordinaattori Jonna Suhonen. Puheessaan hän kiitti yhdistystämme aktiivisuudesta mm. Aika haastaa-projektissa, jota toteutamme yhdessä Rantasalmen tukiyhdistyksen kanssa.  Juvan kunnanvaltuuston puheenjohtaja Elisa Hänninen  nosti puheessaan esille mm. vapaaehtoisjärjestöjen tärkeän roolin nyky-yhteiskunnassa. Hän lopetti puheensa koskettavasti J. Karjalaisen laulun sanoihin ”Me ollaan sankareita kaikki, kun oikein katsotaan, me ollaan sankareita jokainen.”

Juhlassa esiintyivät Juvan kunnan kehitysvammaisten asuntola Pääskylinnan asukkaat ohjaajiensa kanssa esittäen  Kirkkomatka-kuvaelman. Lopuksi laulettiin yhteislauluna ”Käymme yhdessä ain.”

pääskylinnan esitys
Pääskylinnan asukkaat ja ohjaajat kuvaelmassa Kirkkomatka

 

Aika haastaa
Aika haastaa! Yhteistyö on voimaa. Juvan ja Rantasalmen yhdistysten edustajia.